Ethische waarden


Africa Organics is een door EcoCert geaccrediteerde, 100% natuurlijke bad- en bodylijn die gebruikt maakt van krachtige, natuurlijke en biologische grondstoffen uit Afrika. 

Het zou natuurlijk minder leuk zijn als Africa Organics niet zou proberen om iets baanbrekends te ontwikkelen: daarom streeft het merk een 100% natuurlijke origine na van de grondstoffen van alle producten, inclusief de haarverzorging. Gecerftificieerd biologisch spreekt voor zich. Verder moet een minimum van 5% van de grondstoffen afkomstig zijn uit Fair Trade, zodat daadwerkelijk een bijdrage wordt geleverd aan Afrikaanse gemeenschappen. Alle grondstoffen die niet geschikt zijn voor een gevoelige huid hebben het veld geruimd. 

De lijn is vrij van schadelijke chemicaliën, waaronder parabenen, petrochemische stoffen, sulfaten, siliconen, dierlijke grondstoffen, geëthoxyleerde of PEG grondstoffen, propyleenglycol en andere grondstoffen die 'red-flagged' zijn volgens de Ecocert-standaard. 

Tijdens de formulering van Africa Organics is uitgegaan van de Ecocert- en COSMOS-standaarden, waarmee de eigen ethische waarden zijn gecombineerd. Er is gekeken naar data over de biologische afbreekbaarheid en huidgevoeligheid en ook naar de productieprocessen van alle ingrediënten. 

De verpakking: Africa Organics onderschrijft de Cradle to Cradle-filosofie, dus beschouwt het product als een biologische voedingsstof en de verpakking als een technische voedingsstof. Dit betekent dat de recycleerbaarheid van de verpakking de hoogste prioriteit heeft, rekening houdend met productieprocessen. De verpakking is LDPE en de dop is PP en wordt geaccepteerd door Ecocert.

Het merk is goedgekeurd door Phytotrade Africa, een Fair Trade initiatief met visie dat gemeenschapsprojecten promoot in het deel van Afrika dat onder de Sahara ligt. Daarnaast ook door 'Beauty without Cruelty' (PETA) en de 'Vegan Society'.

Africa Organics werkt zelfs nauw samen met PhytoTrade Africa. Zij monitoren de duurzaamheid van de wilde oogst en zorgen er voor dat de oogsters eerlijk en snel betaald worden.
Dus elke keer als je een product koopt van Africa Organics heeft er iemand van het platteland van Afrika baat bij.